88% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 sunt nevaccinate
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

88% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 sunt nevaccinate

88% din persoanele internate în spital cu infecţia COVID-19 sunt nevaccinate, susţine Ministerul Sănătăţii.

Datele statistice arată că 91% dintre persoanele aflate în terapie intensivă nu sunt vaccinate.

Autorităţile reiterează că vaccinarea este unica şansă de a preveni formele grave şi decesele provocate de COVID-19.

„Astăzi, fiecare dintre noi, prin intermediul vaccinării, are posibilitatea să fie un exemplu de responsabilitate, grijă pentru comunitatea din care face parte. Vaccinurile prezente în Republica Moldova salvează zilnic mii de vieţi, în timp ce alţii aleg să îşi rişte propriul viitor, evitând vaccinarea. Vaccinaţi-vă pentru sănătatea voastră, pentru un mod de viaţă fără restricţii, măsuri obligatorii care iau din bucuria unei vieţi liniştite alături de oamenii dragi”, susţin autorităţile.

Campania de imunizare anti-COVID-19 în R. Moldova a început la data de 2 martie curent. Toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din R. Moldova. Oamenii sunt îndemnaţi să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Toate Centrele de vaccinare la nivel naţional activează în regim non-stop, inclusiv şi în zilele de sâmbătă şi duminică. În Chişinău au fost organizate şi două puncte mobile de vaccinare.

Similare
RECOMANDĂRI