Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA a autorizat primul test de respiraţie pentru COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA a autorizat primul test de respiraţie pentru COVID-19

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă primului test Covid-19, care detectează în respiraţie compuşi chimici asociaţi cu coronavirusul, a anunţat agenţia.

FDA a precizat că etilotestul InspectIR Covid-19, care are dimensiunea unui bagaj de mână, poate fi utilizat în cabinete medicale şi în locaţii mobile de testare. Acesta poate da rezultate în mai puţin de trei minute. Sistemul separă şi identifică amestecuri chimice pentru a detecta cinci compuşi asociaţi cu infecţia SARS-CoV-2, potrivit CNN.

Un studiu privind aparatul de testare a respiraţiei InspectIR a constatat că acesta a identificat cu precizie peste 91% din probele pozitive şi aproape 100% din probele negative. O sensibilitate similară a fost constatată într-un alt studiu care s-a concentrat pe varianta de coronavirus Omicron. Cu toate acestea, un rezultat pozitiv trebuie confirmat cu un test PCR, a precizat FDA.

„Este un alt instrument, iar anunţul FDA sugerează că este rezonabil de precis şi este un instrument relativ uşor de utilizat", a declarat vineri Dr. Emily Volk, preşedintele Colegiului Patologilor Americani, un patolog anatomopatolog şi clinician certificat. „Aşteaptă să se vadă cât de mult va fi adoptat", a spus Volk. "Asta ar putea depinde de cât de scump este". Într-un e-mail trimis vineri către CNN, InspectIR Systems a declarat că nu face public preţul aparatului sau când va fi disponibil.

Autorizarea agenţiei „este încă un exemplu al inovaţiei rapide care are loc cu testele de diagnosticare pentru COVID-19", a declarat Dr. Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive şi Sănătate Radiologică al FDA, într-o declaraţie. „FDA continuă să sprijine dezvoltarea de teste noi pentru COVID-19 cu scopul de a avansa tehnologiile care pot ajuta la abordarea pandemiei actuale şi la o mai bună poziţionare a SUA pentru următoarea urgenţă de sănătate publică”.
Similare
RECOMANDĂRI