Ala Nemerenco, despre cei 22 de medici care vor pleca luni la Iaşi pentru a ajuta România în lupta cu pandemia: Sângele apă nu se face
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ala Nemerenco, despre cei 22 de medici care vor pleca luni la Iaşi pentru a ajuta România în lupta cu pandemia: Sângele apă nu se face

Ministrul Sănătăţii de la Chişinău, Ala Nemerenco, susţine că este o onoare şi o cinste pentru R. Moldova să poată trimite în România o echipă din 22 medici şi asistenţi, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular de la Liţcani, Iaşi, precizând că la rândul ei, România a oferit zeci de ajutoare în perioada pandemiei şi nu numai.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abia învăţam cu toţii, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Şi după, când ne cădeau colegii, au venit zeci şi zeci de camioane cu echipamente de protecţie, un ajutor de milioane de euro primit sub “ruşinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face. Apoi în iarna lui 2021, chiar înainte de înfiorătorul val din primăvară, coloane de camioane pline iarăşi cu echipamente au împânzit PMAN. Şi cel mai important gest - vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. Fiindcă sângele apă nu se face”, a scria Nemerenco pe pagina sa de Facebook. 

În context, ministra a precizat că cei 22 de medici vor pleca luni, 18 octombrie, la spitalul Leţcani din Iaşi. Aceştia vor oferi ajutor medicilor care tratează pacienţi bolnavi de COVID-19. 

„Acum România e într-o situaţie critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Şi e o onoare şi o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face. Luni trimitem la Leţcani, Iaşi o echipă din 22 medici şi asistenţi, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical”, a mai precizat Nemerenco.

Pe final, ministrul face un apel repetat către populaţie să se vaccineze împotriva COVID-19. 

„Vaccinaţi-vă dragi oameni şi nu ne faceţi atâtea bătăi de cap. Lăsaţi-ne să muncim paşnic, nu în condiţii de război. Să construim spitale moderne, să aducem echipamente, să avem grijă de bătrâneii noştri, nu să cuplăm măşti de oxigen la buze muribunde”, a punctat Ala Nemerenco.
Similare
RECOMANDĂRI