Au fost activate 65 de paturi noi la Centrul COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Au fost activate 65 de paturi noi la Centrul COVID-19

Luni, au fost activate 65 de paturi noi la Centrul COVID-19, din cele 200 anunţate anterior. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei operative săptămânale a Primării Chişinău.

Primarul general, Ion Ceban, a dat asigurări că autorităţile locale fac tot posibilul pentru a face faţă situaţiei pandemice, inclusiv prin completarea de locuri noi în spitale, scrie Infotag. Astfel, în perioada următoare se prevede amenajarea unei secţii în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, cu 130 de paturi.

În context, autorităţile municipale au subliniat că pentru prevenirea infectărilor, vor fi desfăşurate în continuare controale inopinate în cluburi, discoteci etc., astfel ca cei care încalcă măsurile impuse, să fie atraşi la răspundere contravenţională.

La rândul său, şef al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, a informat că în prezent, la nivelul municipiului Chişinău, sunt înregistrate circa 45 mii de cazuri de infecţii COVID-19, dintre care circa 36 mii de cazuri au fost recuperate sau 80%. Potrivit ei, în luna noiembrie, incidenţa îmbolnăvirilor prin COVID-19 la 100 mii populaţie este în creştere faţă de luna precedentă.

În perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, în R. Moldova este declarată stare de urgenţă în sănătatea publică. 
Similare
RECOMANDĂRI