Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău sunt îngrijorate de pericolul răspândirii tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova

Autorităţile de la Chişinău sunt îngrijorate de pericolul răspândirii tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a făcut apel către cetăţeni să fie vigilenţi şi să se vaccineze neîntârziat pentru a preveni infectarea cu tulpina Delta care este mult mai agresivă. Totuşi, până acum, nu se cunoaşte dacă noua variantă a coronavirusului, care a făcut ravagii în India, este prezentă şi în Republica Moldova.

Varianta Delta, numele pe care îl poartă noua tulpină indiană a virusului SARS-CoV-2, s-a extins la nivel global, iclusiv în ţările vecine. Autorităţile în sănătate îi îndeamnă pe cetăţenii Republicii Moldova să fie mai precauţi ca niciodată şi să respecte cu stricteţe măsurile antipandemice.

AURELIU CIOCOI, prim-ministru interimar al Republicii Moldova: „Tulpina Delta şi Delta Plus sunt agresive, vin cu efecte nocive pentru sănătate mult mai pronunţate decât tulpina iniţială de covid-19. Profit de această coazie să fac un apel către populaţie să se vaccineze cât mai rapid posibil şi să reuşim să acoperim un spectru cât mai larg al cetăţenilor noştri. Trebuie să fim pregătiţi inclusiv din perspectiva asigurării rezistenţei imunităţii cetăneilor noştri faţă de tulipinele astea noi ataât de agresive pentru cetăţenii, în special, nevaccinaţi”.

Ieri au fost trimise la un laborator din Germania 25 de probe prelevate de la bolnavi de Covid 19 pentru a afla dacă aceştia sunt infectaţi cu noua tulpină indiană a virusului. Cei 25 de pacienţi au revenit recent din Rusia şi Marea Britanie, ţări în care se înregistrează o creştere a numărului de infectări cu varianta indiană a coronavirusului. Anterior, Ministerul Sănătăţii anunţa că urmează să propună noi măsuri de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, pentru a limita pericolul de răspândire a tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova. Varianta Delta a Sars-Cov-2, originară din India, dublează riscul spitalizărilor şi are rezistenţă sporită în faţa unor vaccinuri împotriva Covid-19, arată studiile medicale internaţionale. Până acum, în Republica Moldova au fost administrate peste 706 mii de doze de vaccin.
Similare
RECOMANDĂRI