Cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID în R.Moldova se atestă la persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

Cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID în R.Moldova se atestă la persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani

În Rep. Moldova, adulţii cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani sunt cei care au participat cel mai activ până acum la campania de imunizare împotriva Covid-19 lansată de autorităţi în luna martie curent.

Potrivit datelor făcute publice săptămâna aceasta de Ministerul Sănătăţii, acoperirea vaccinală cu schema completă este de 60 la sută în cazul persoanelor cu vârste între 70 şi 79 de ani şi de 54% în cazul celor care au vârste de la 60 la 69 de ani, relatează RadioChişinău.

Persoanele în vârstă de peste 80 de ani au o acoperire vaccinală cu schema completă de imunizare de doar 30 la sută, la fel ca şi tinerii cu vârste între 19 la 29 de ani.

Sub aspect teritorial, cea mai bună situaţie se atestă în mun. Chişinău cu o rată de vaccinare completă de peste 40 la sută, iar cea mai proastă este în UTA Găgăuzia (16%), dar şi în raioanele Leova (18%), Sângerei (18%) şi Nisporeni (19%).

Datele autorităţilor din sănătate mai arată o participare mai activă a bărbaţilor la campania imunizare: 56% printre bărbaţi faţă de 44% la femei.

Similare
RECOMANDĂRI