Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Bălţi şi-a sistat activitatea din cauza numărului mic de vizitatori

Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Bălţi şi-a sistat activitatea din cauza numărului mic de vizitatori. În ultimele două săptămâni, media de vaccinare a fost de cel mult 5 persoane pe zi. Directorul spitalului spune că la Centru erau implicate mai multe cadre medicale decât doritori de a se imuniza.

Spitalul Clinic Bălţi a fost unicul din Republica Moldova care avea deschis un punct special de vaccinare pentru populaţie. El a fost deschis in luna mai şi acolo s-au administrat peste 7000 de doze de vaccin. În ultima perioadă, aproape că nu mai vine nimeni.

SERGHEI ROTARI, directorul Spitalul Clinic, Bălţi: „Când este necesar noi suntem la dispoziţie şi putem să ajutăm şi medicina primară şi celelalte centre de sănătate dacă va fi necesar. În ultimele două săptămâni 4-5 pacienţi veneau ca să se vaccienze.”

Centrul nord de vaccinare şi-a sistat activitatea potrivit autorităţilor motivul pentru care acesta nu mai activează este numărul redus de persoane care ar dori să se imunizeze. Totuşi doritorii de a se vaccina sunt aşteptaţi la cele 6 centre din municipiul Bălţi şi altele două din satele Sadovie şi Elizaveta.  Autorităţile spun că la Bălţi au rămas destule posibilităţi de a se face vaccinul. Cetăţenii trebuie doar să vrea.

VEACESLAV CHIŞLARI, şef, Centrul de Sănătate Publică, Bălţi: „Municipiul Bălţi dispune de toate posibilităţile de a vaccina populaţia numai depinde de solicitări. Până în ziua de azi cu prima doză s-au vaccinat peste 25 de mii de persoane.”

ALIONA RUSNA, medic de familie: „În fiecare zi avem câte 50 de persoane care vin la vaccin. Uneori şi mai mulţi. La toţi pacienţii la care am făcut vaccin, noi îi avertizăm că, timp de două săptămâni, trebuie să respecte măsurile de siguranţă, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică .”

În centrele medicale din Bălţi sunt disponibile cinci tipuri de vaccin. Oamenii sunt conştienţi că îşi pot proteja sănătatea şi mulţi au venit să se imunizeze.

„E aşa o boală că am decis să mă vaccinez. – Vă este frică? – Cum să vă spun, este un pic.”

„Pur şi simplu am hotărât să vin să mă vaccinez şi gata. – Cineva din familie a făcut vaccinul sau sunteţi primul? – Primul.”

„ Aş vrea să nu mă îmbolnăvesc ca să îmi permită să intru peste tot şi în magazin. Dacă o să merg la odihnă, o să am cu mine certificatul de vaccinare şi o să fiu mai liniştit.”

 Municipiul Bălţi, alături de Chişinău, are cea mai mare rată de infectare şi este sub cod roşu de alertă epidemiologică.
Similare
RECOMANDĂRI