Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activităţile economice din România. Cîţu: Merg pe ideea să introducem şi în magazine
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activităţile economice din România. Cîţu: Merg pe ideea să introducem şi în magazine

Premierul demis Florin Cîţu a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, că ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 în toate activităţile economice, pentru a ţine economia deschisă. De asemenea, Cîţu spune că şi în magazine ar putea fi necesar acest certificat.

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea Bucureştiului şi judeţului Ilfov pentru două săptămâni, premierul demis Florin Cîţu a răspuns: „Nu în acest moment. Şi anul trecut a fost această discuţie şi nu a funcţionat”.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătăţii este acela de a cere certificatul verde pentru toate activităţile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend pentru activităţi economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”.

Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricţiona accesul în magazine, premierul demis a spus: „Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (...) Aş merge şi pe ideea introducerii certificatului verde şi în magazine”.

Florin Cîţu a mai spus că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis şi nu mai are puteri depline.

Similare
RECOMANDĂRI