Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate în zilele de odihnă, împotriva COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate în zilele de odihnă, împotriva COVID-19

Circa 1200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 duminică, 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni şi UTA Găgăuzia.

În total, în acest weekend în jur de 19.000 de persoane au fost vaccinate datorită acţiunilor de informare şi vaccinare organizate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică şi Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor USMF. Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac şi Sinopharm.

Toate acţiunile s-au desfăşurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni şi UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administraţiilor publice locale şi Asociaţiei Rezidenţilor şi Studenţilor din cadrul USMF. „Sincere aprecieri şi recunoştinţă Centrelor de Sănătate, medicilor de familie, administraţiilor publice locale, medicilor voluntari, studenţilor USMF pentru sprijinul şi eforturile depuse pentru vaccinarea şi informarea cetăţenilor. Intensificarea procesului de vaccinare e o acţiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creştere activă a numărului de cazuri”, a menţionat secretarul de stat, Denis Cernelea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

Similare
RECOMANDĂRI