Circa o mie de persoane s-au imunizat în cadrul celui de-al doilea Maraton de vaccinare anti-COVID-19 pentru cadrele didactice
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Circa o mie de persoane s-au imunizat în cadrul celui de-al doilea Maraton de vaccinare anti-COVID-19 pentru cadrele didactice

În perioada 20-22 august 2021, în cele 3 zile ale Maratonului de vaccinare anti-COVID-19, s-au imunizat circa 1000 de persoane: cadre didactice şi angajaţi auxiliari de la instituţiile de învăţământ şi cele pentru protecţia drepturilor copilului din Chişinău.

Acţiunea de vaccinare cu genericul „Hai la şcoală în siguranţă" s-a desfăşurat la Centrul municipal de vaccinare. Potrivit autorităţilor municipale, rata de vaccinare în municipiu Chişinău în rândul angajaţilor din instituţiile educaţionale constituie peste 75%.

Autorităţile municipale îşi propun să înceapă noul an de studii cu prezenţa fizică în instituţiile şcolare, iar elevii să beneficieze de studii, după perioade de absență.

În acest sens urmează să se convoace în şedinţă Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău, după şedinţa Comisiei Naţionale, astfel ca părinţii şi cadrele didactice să ştie cum să acţioneze în continuare. De asemenea, vor fi transpuse deciziile şi recomandările CNESP, dar sunt luate în calcul şi alte măsuri suplimentare pentru municipiu.

Primul Maraton de imunizare anti-COVID-19 destinat cadrelor didactice din Chişinău s-a desfăşurat în perioada 30 - 31 iulie a.c.

Similare
RECOMANDĂRI