Competiţia pentru vaccinul anti-COVID creşte: Moderna anunţă un produs cu eficienţă de 94% în prevenirea noului coronavirus
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Competiţia pentru vaccinul anti-COVID creşte: Moderna anunţă un produs cu eficienţă de 94% în prevenirea noului coronavirus

Compania americană de biotehnologie, Moderna Inc., anunţă că vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă şi-a dovedit eficienţa în proporţie de 94,5%, potrivit analizei preliminare a studiului clinic în fază avansată.

O analiză preliminară a datelor colectate de la peste 30.000 de voluntari a arătat că vaccinul Moderna a prevenit practic toate cazurile simptomatice ale Covid-19, boala cauzată de coronavirus, a declarat compania luni într-un comunicat, scrie Bloomberg, citat de stiriletvr.ro.

Anunţul Moderna vine la o săptămână după ce Pfizer Inc. şi BioNTech au anunţat realizarea vaccinului cu eficienţă de 90% potrivit analizei intermediare. Ambele vaccinuri dezvoltate se bazează pe o tehnologie numită mesager ARN care nu a fost niciodată folosită pentru a construi un vaccin aprobat.

În curând, milioane de oameni din întreaga lume ar putea fi scutiţi de boli datorită acestei noi metode de realizare a unui vaccin.

Bloomberg notează în acelaşi timp că acţiunile Moderna au crescut cu 12% la tranzacţionarea pe piaţa din SUA.

Similare
RECOMANDĂRI