Coronavirus: Africa de Sud va începe vaccinarea adolescenţilor de peste 12 ani
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Coronavirus: Africa de Sud va începe vaccinarea adolescenţilor de peste 12 ani

Africa de Sud va începe vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenţii cu vârste de peste 12 ani săptămâna viitoare şi va oferi doze de supra-rapel persoanelor care prezintă probleme de imunitate, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Agerpres.

"Suntem pregătiţi să deschidem campania de vaccinare pentru tinerii din grupa de vârstă 12-17 ani, care se află în majoritatea lor în ciclul educaţional secundar", a anunţat ministrul sud-african al Sănătăţii, Joe Phaahla, într-o conferinţă de presă.

Conform legislaţiei sud-africane, copiii cu vârste de peste 12 ani vor putea fi vaccinaţi doar în baza propriului consimţământ, fără să aibă nevoie de permisiunea părinţilor.

Începând de miercuri, adolescenţii sud-africani vor putea să primească o primă doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, cea de-a doua doză fiind prevăzută după un studiu aprofundat al eventualelor efecte secundare, a precizat ministrul Joe Phaahla.

Peste o treime din totalul adulţilor din Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de pandemia de COVID-19 pe continentul african, au primit cel puţin o doză a unui vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus.

De asemenea, Africa de Sud a implementat un sistem de eliberare a certificatelor digitale ce atestă vaccinarea, necesare pentru a participa la reuniuni publice în masă, în special la evenimente sportive.

În ceea ce priveşte persoanele care prezintă probleme de imunitate, ministrul Joe Phaahla a precizat că aceşti rezidenţi vor putea să primească doze de supra-rapel, însă doar în baza unor recomandări medicale. 
Similare
RECOMANDĂRI