Coronavirus: Grecia introduce posibilitatea vaccinării cu a patra doză pentru persoanele de peste 60 de ani
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Coronavirus: Grecia introduce posibilitatea vaccinării cu a patra doză pentru persoanele de peste 60 de ani

Autorităţile sanitare din Grecia au anunţat marţi posibilitatea vaccinării cu a patra doză a unui ser anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani, mai ales dacă acestea prezintă o boală preexistentă, după ce au analizat datele epidemiologice înregistrate la nivel naţional, informează Agerpres.

Comisia naţională epidemiologică din Grecia a propus astfel posibilitatea vaccinării cu "al doilea booster (a patra doză, n.r.) pentru persoanele de peste 60 de ani, mai ales în prezenţa unei boli subadiacente", a declarat Maria Theodoridou, coordonatoarea campaniei de vaccinare din această ţară, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, ea a propus cea de-a patra doză de vaccin tuturor persoanelor de peste 70 de ani, mai ales rezidenţilor din căminele de îngrijire a vârstnicilor.

"Începând din 7 aprilie, platforma de programare pentru al doilea booster se va deschide pentru cei de peste 80 de ani, apoi se va deschide peste două săptămâni pentru cei de peste 70 de ani şi peste trei săptămâni pentru cei de peste 60 de ani", a precizat Marios Themistokleous, secretar general în Ministerul Sănătăţii, în aceeaşi conferinţă de presă.

În pofida măsurilor stricte adoptate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, Grecia continuă să raporteze zeci de decese asociate COVID-19 în fiecare zi: 70 de decese şi 18.988 de infectări au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit statisticilor oficiale publicate marţi.

De la apariţia primelor cazuri de COVID-19 în Grecia, o ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, 27.816 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, iar vârsta medie a persoanelor decedate a fost de 79 de ani.

Grecia, după modelul altor ţări europene care doresc să stimuleze industria turismului, motorul economiei sale, a început din februarie 2022 să relaxeze restricţiile anti-COVID-19.

Purtarea măştii sanitare nu mai este obligatorie decât în spaţiile închise, iar testul COVID-19 la intrarea în ţară nu mai este necesar pentru turiştii care deţin un certificat european de vaccinare.

Acest certificat "este valid timp de nouă luni după a treia doză (primul booster, n.r.), iar cea de-a patra doză nu este obligatorie", a subliniat Maria Theodoridou.
Similare
RECOMANDĂRI