Coronavirus: Rusia a raportat un nou record de infectări zilnice - peste 20.000
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Coronavirus: Rusia a raportat un nou record de infectări zilnice - peste 20.000

Rusia a raportat pentru prima dată peste 20.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o singură zi, vineri, în contextul unei creşteri constante a numărului de contagieri cu SARS-CoV-2 în ultimele luni, informează Agerpres.

O agenţie federală rusă a raportat 20.582 de cazuri noi de COVID-19 la nivelul întregii ţări, potrivit statisticilor zilnice publicate pe site-ul său.

Rusia, care are o populaţie de aproximativ 145 de milioane de locuitori, ocupă locul al patrulea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrând un total de peste 1,7 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de COVID-19.

Autorităţile ruse au ordonat populaţiei să poarte măşti sanitare în toate spaţiile publice aglomerate, mai ales în transportul public, în cadrul eforturilor depuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Preşedintele Vladimir Putin a respins ipoteza impunerii unui nou lockdown, după ce această măsură, adoptată aproape în întreaga Rusie în prima parte a anului 2020, a avut efecte devastatoare asupra economiei naţionale, care se confrunta deja cu dificultăţi majore.

Rubla rusească a pierdut aproape un sfert din valoarea ei în raport cu dolarul american de la începutul acestui an, devalorizându-se de la 61 de ruble pentru un dolar în primele zile ale lunii ianuarie până la aproape 80 de ruble pentru un dolar în prezent. 
Similare
RECOMANDĂRI