COVID-19: În municipiul Chişinău a crescut numărul de cazuri grave şi foarte grave
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: În municipiul Chişinău a crescut numărul de cazuri grave şi foarte grave

Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Numărul cazurilor grave şi foarte grave a crescut. Despre acest lucru a vorbit şeful Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, la şedinţa online a serviciilor municipalităţii.

Potrivit Moldpres, Tatiana Bucearschi a spus că în Chişinău rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită, dat fiind faptul că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată, iar numărul cazurilor grave şi foarte grave a crescut.

Oficialul a declarat că în instituţiile municipale de sănătate se află 680 de pacienţi internaţi cu diagnosticul de COVID-19, la dispoziţia autorităţilor municipale de sănătate fiind disponibile 392 de locuri de tratament.

În acelaşi timp, Tatiana Bucearschi a menţionat că va fi lansat un plan de pregătire şi instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. Ea a precizat că autorităţile locale nu sunt responsabile pentru procurarea vaccinului anti-covid şi că vor fi la dispoziţia autorităţilor centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI