COVID-19. România renunţă la starea de alertă epidemiologică după 8 martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19. România renunţă la starea de alertă epidemiologică după 8 martie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. Decizia a fost luată după o şedinţă la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluţia epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunţate şi explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autorităţile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis. 

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârşitul valului 5 al pandemiei de COVID-19. „ Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”, a spus preşedintele. 

„Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puţin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte şi măsurilor eficiente de prevenţie adoptate de autorităţi.nu am fi putut reuşi fără responsabilitatea cetăţenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înţeles şi au respectat regulile. Doresc să mulţumesc încă o dată şi medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor, farmaciştilor şi tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul şi au făcut dovada dedicării şi a profesionalismului desăvârşit.”, a mai spus şeful statului.

Similare
RECOMANDĂRI