Cum arată prima staţie de testare automată pentru COVID, lansată în Letonia
Sursa foto:libertatea.ro Vizualizari:

Cum arată prima staţie de testare automată pentru COVID, lansată în Letonia

Letonia a lansat o staţie automată de testare a coronavirusului care funcţionează non-stop şi elimină riscul de infecţie în timpul procesului de testare, pentru că oamenii nu vin în contact unul cu altul.

Creat de trei companii din Riga, automatul va fi utilizat iniţial de angajaţii spitalelor universitare, însă firmele îşi propun să fabrice mai multe unităţi, pentru alte instituţii din capitală şi din zonele rurale unde accesul la testare este limitat, potrivit libertatea.ro.

În jur de 500 de studenţi şi personalul spitalului Universitar Clinic Pauls Stradiņs din Riga s-au testat până acum cu ajutorul primului aparat, amplasat în cadrul spitalului.

”Oamenii care ar putea fi infectaţi pot evita contactul cu personalul medical sau cu alţi oameni din spital sau din laboratoarele noastre, prin folosirea acestui aparat. Se elimină astfel riscul răspândirii coronavirusului”, a declarat doctorul Didzis Gavars, unul din dezvoltatorii automatului.

Staţia oferă teste PCR, care detectează ARN-ul coronavirusului. Maşinăria funcţionează 24 de ore pe zi, iar accesul facil ar putea încuraja mai mulţi oameni să fie testaţi, crede Gavars. Oamenii primesc rezultatele prin e-mail în mai puţin de 24 de ore.
Similare
RECOMANDĂRI