Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De astăzi, în R. Moldova au intrat în vigoare restricţiile anti COVID-19 impuse de CNESP

De astăzi, în Republica Moldova, au intrat în vigoare restricţiile anticovid impuse de Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică. În centrele comerciale, şi alte spaţii publice închise, intrarea se face doar cu certficat de vaccinare sau cu un test negativ la covid. În timp ce unii salută iniţiativa autorităţilor, alţii sunt nemulţumiţi şi cred că măsurile nu vor fi eficiente.

La intrarea în acest centru comercial au fost instalate mai multe panouri informative, astfel că fiecare vizitator trebuie să prezinte obligatoriu certifcatul de vaccinare sau un test negativ la COVID. Verificările riguroase au dus la formarea de cozi la întrarea în centrul comercial. Alţii au făcut cale întoarsă pentru că nu aveau documentele necesare.

„Nu e nicio problemă. Dacă asta e ceea ce trebuie să facem, asta facem. -Din ce ţară sunteţi? Irlanda de Nord. Şi în ţara Dumneavoastră e la fel? Nu, au fost anulate toate restricţiile pentru că au trecut deja de Omicron.”

„Vaccinul îl am, dar ce am să umblu cu el peste tot. -Astăzi au intrat în vigoare restrciţiile.-Nu e frumos aşa, e bătaie de joc de oameni.”

„Nu am numărat erau mulţişori, vreo 25 am trimis fără vaccin, nu aveau documente.”

Cei mai mulţi susţin restricţiile impuse de autorităţi dar nu şi felul cum sunt verificatele certificatele de vaccinare.

„Ar trebuie să fie şi scanate. -Credeţi că nu sunt verficate cum trebuie? -Nu.”

„Nu ştiu cât de efectivă este această măsură, dar cred că este una bună de a preveni de infectarea în masă.”

„La Piaţa Centrală din Chişinău, nu trebuie test sau certificat. Cetăţenii sunt atenţionaţi prin mesaje audio că trebuie însă să poarte corect masca de protecţie.”

„Nu este corect că oamenii nu poarte mască, ei se ascund, unde văd mai mulţi o pun, dar ei trebuie permanent să o pună.”

 OLEG CURNIC, Detaşamentul Salvatori şi Pompieri: „La 15 minute sunt difuzare mesaje sonore.  -Dumneavoastră puneţi şi amenzi sau doar informaţi? -Doar informăm.”

 De luni, 24 ianuarie, pentru încălcarea restricţiilor, persoanele fizice riscă amenzi de până la cinci mii de lei, iar agenţii economici de până la 35 de mii de lei.
Similare
RECOMANDĂRI