Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că am depăşit valul cinci al pandemiei, premierul Natalia Gavriliţa susţine că în primăvară vom fi în zona verde

După ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că am depăşit valul cinci al pandemiei, premierul Natalia Gavriliţa a spus, astăzi, în cadrul şedinţei Guvernului că, în primăvară, vom fi în zona verde. Asta înseamnă că numărul infectărilor cu SARS COV2 se va reduce la minim, şi vom reveni la un ritm de viaţă normal. Deja jumătate din raioanele Republicii Moldova au trecut de la cod roşu, la cod portocaliu de COVID-19.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Evoluţia valului omicron ne-a permis de luni să ridicăm o serie de măsuri de protecţie pandemice care au existat până acum. Dacă acest trend de scădere va continua şi vom avea un număr mai mic de cazuri atunci vom putea reveni la o situaţie normală. Sperăm foarte mult în primăvară să avem deja cod verde pe ţară”

Începând de astăzi se revine la măsurile de protecţie diferenţiate, în funcţie de pragul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidenţă. Astfel, fiecare regiune va respecta regulile sale, în funcţie de numărul îmbolnăvirilor.

Toate localurile de alimentaţie publică din Republica Moldova din zona galbenă şi verde au revenit la programul obisnuit de lucru, iar prezentarea certificatului de vaccinare în centrele comerciale nu mai este obligatorie.

Tot în aceste localităţi sunt permise şi organizarea evenimentelor private. Pentru astăzi, Ministerul Sănătăţii a raportat peste 1600 de cazuri noi de covid. În spitale rămân internate peste 2000 de persoane. Rata deceselor rămâne însă ridicată - încă 27 de oameni au muit răpuşi de boală. De la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 11 mii de decese. 
Similare
RECOMANDĂRI