Echipele de pe ambulanţă vor putea testa pacienţii la COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipele de pe ambulanţă vor putea testa pacienţii la COVID-19

Serviciul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenţie a fost instruit în utilizarea acestora.

Testarea pacienţilor cu suspecţie de COVID-19 la etapa de prespital a început din data de 7 septembrie curent. Intensificarea testării la COVID-19, inclusiv în cadrul serviciului de ambulanţă va permite un control sporit al infecţiei şi va contribui la reducerea cazurilor grave, deceselor sau a complicaţiilor cauzate de COVID-19, prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului şi iniţierea promptă a tratamentului corespunzător.

În acelaşi timp, pentru a vă proteja de infecţie, reiterăm importanţa purtării corecte a măştii de protecţie, respectării regulilor de igienă respiratorie şi a mâinilor şi vaccinării împotriva COVID-19.

În condiţiile apariţiei noilor tulpini ale virusului SARS CoV-2, care sunt mai agresive şi mult mai contagioase, vă îndemnăm să fiţi responsabili şi prudenţi. Totodată, la primele simptome de boală, să vă adresaţi fără întârziere la medicul de familie sau să solicitaţi Serviciul 112.

Similare
RECOMANDĂRI