INFOGRAFIC. Ministerul Sănătăţii: 85 de persoane, internate în terapie intensivă din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

INFOGRAFIC. Ministerul Sănătăţii: 85 de persoane, internate în terapie intensivă din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Din cauza COVID-19, în terapie intensivă se află 85 de persoane, 5 sunt conectate la aparate de respiraţie artificială, iar alte 356 persoane se află în stare gravă. Datele actualizate sunt prezentate de Ministerul Sănătăţii, care precizează că în ultimele 7 zile a crescut media cazurilor noi cu 42,0%, iar pe parcursul săptămânii trecute, decesele au înregistrat o creştere dublă.

„Sunt date alarmante, care trebuie să ne sensibilizeze pe fiecare şi să înţelegem că noile variante ale virusului sunt mult mai agresive şi de două ori mai contagioase. O singură persoană infectată cu tulpina Delta poate infecta alte 6 persoane. Doar vaccinarea ne poate proteja de formele grave şi decesele provocate de virus”, susţin responsabilii din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Precizăm că, potrivit datelor, alte 1.153 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova, dintre care 935 în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, Ministerul Sănătăţii anunţă despre înregistrarea altor 11 decese provocate de COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI