Lockdown-ul împarte Italia în trei culori, în funcţie de duritatea restricţiilor. Care sunt regiunile roşii, portocalii şi galbene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lockdown-ul împarte Italia în trei culori, în funcţie de duritatea restricţiilor. Care sunt regiunile roşii, portocalii şi galbene

Italia intră în lockdown joi seară, la ora locală 22.00, până pe 3 decembrie. Restricţiile sunt diferenţiate pe regiuni, în funcţie de amploarea răspândirii coronavirusului: regiuni roşii, portocalii şi galbene.

Cele mai sure măsuri sunt în regiunile roşii: este interzisă circulaţia dintr-o municipalitate în alta, precum şi ieşirea sau intrarea în regiune. De asemenea, în toată Italia nu se mai poate ieşi din casă după ora 22.00, scrie Mediafax, preluând ANSA. 

Regiunile roşii

Lombardia, Piemonte, Calabria şi Valle d'Aosta.

Măsurile restrictive sunt în vigoare de vineri: Ieşirea din casă trebuie motivată, barurile, restaurantele, magazinele sunt închise.

Educaţia se face online începând cu clasele a doua a şcolii secundare de primul grad.

Este interzisă circulaţia dintr-o municipalitate în alta, precum şi ieşirea sau intrarea în regiune.

Autocertificarea este obligatorie şi pentru călătoriile într-un oraş.

Regiunile portocalii

Puglia şi Sicilia.

Restaurantele şi barurile sunt închise toată ziua. Magazinele rămân deschise.

Şcoala se face online doar în liceu.

Circulaţia în cadrul unei municipalităţi este permisă, dar nu este permisă părăsirea municipalităţii de reşedinţă, domiciliu sau domiciliu.

Este interzisă intrarea sau ieşirea din regiune.

Regiunile galbene

Veneto şi Trentino Alto-Adige, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Toscana, Emilia-Romagna, Umbria, Sardinia, Marche, Molise, Abruzzo, Lazio, Campania, Basilicata.

În aceste regiuni se aplică restricţii mai „soft”. Restaurantele şi barurile sunt deschise până la ora 18:00, magazinele rămân deschise.

Centrele comerciale sunt închise în weekend.

Circulaţia în interiorul regiunii şi dintr-o regiune galbenă în alta este permisă.

Similare
RECOMANDĂRI