Măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în rândul angajaţilor vor fi instituite
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în rândul angajaţilor vor fi instituite

Vor fi instituite noi măsuri legislative pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19 în rândul angajaţilor şi pentru asigurarea continuităţii activităţii entităţilor. În şedinţele de astăzi, Comisia economie, buget şi finanţe a aprobat raportul, iar Comisia protecţie socială, sănătate şi familie – coraportul asupra proiectului de modificare a Codului fiscal şi altor acte legislative, pentru prima lectură.

Proiectul prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plăţile efectuate de angajator pentru testarea salariaţilor în vederea identificării virusului COVID-19. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile.

Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaţilor în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiţia confirmării documentare a acestora.

De asemenea, proiectul de lege prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizaţiilor unice angajaţilor infectaţi cu COVID-19 ai Agenţiei Naţionale de sănătate Publică, NSP, instituţiilor medicale ale Ministerului Afacerilor Interne,  Ministerului Apărării, Administraţiei Naţionale a Penitenciarilor, instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti, de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, de asistenţă medicală primară.

Totodată, în şedinţa de astăzi Comisia protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat raportul la un alt proiect de lege care urmăreşte protejarea lucrătorilor medicali de riscurile profesionale. Acesta prevede ca personalul medical şi auxiliar, care activează în regim de stări excepţionale sau urgenţe în sănătate publică, să fie asigurat cu mijloace de protecţie complete şi adecvate situaţiei, din contul fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, bugetului de stat sau din alte fonduri, inclusiv testarea periodică, în funcţie de perioada de incubaţie, în vederea depistării şi iniţierii precoce a tratamentului.

Ambele proiecte vor fi prezentate spre dezbateri în plenul Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI