MEC: 941 de elevi din R. Moldova sunt infectaţi cu COVID-19
Sursa foto:MEC Vizualizari:

MEC: 941 de elevi din R. Moldova sunt infectaţi cu COVID-19

Circa cinci sute de elevi din treptele de învăţământ primar, gimnazial şi liceal s-au infectat săptămâna trecută de COVID-19, numărul total constituind în prezent 941. Datele au fost anunţate astăzi de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

Conform situaţiei epidemiologice la data de 18 februarie, în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19 constituia 941 de persoane. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus 111 de cadre didactice şi 38 de angajaţi auxiliari.

În grădiniţele din R. Moldova au fost înregistrate, în aceeaşi perioadă, 54 de cazuri de infectare în rândul micuţilor, iar 63 de educatori şi 21 de angajaţi auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19.

În prezent, în carantină se află două şcoli, 420 de clase şi 82 de grupe de grădiniţă.

Conform sursei citate, până la ora actuală, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal constituie 84,51%. Cea mai mare rată de imunizare este în învăţământul profesional tehnic (86,82%), iar cea mai mică – în învăţământul preşcolar (76,46%).

Similare
RECOMANDĂRI