Ministerul Sănătăţii de la Chişinău: Starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită până în ianuarie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău: Starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită până în ianuarie

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău a decis prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova până în 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Membrii CNESP au constatat că situaţia epidemiologică se menţine extrem de îngrijorătoare la nivel naţional. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală naţională cu schemă completă este sub 27%.

Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea ţărilor din regiunea europeană situaţia epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creştere a rapidă a numărului de cazuri noi. Ţările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Astfel, membrii CNESP au decis să menţină restricţiile actuale la nivel naţional, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Totodată, conform deciziei aprobate astăzi de CNESP, studenţii din învăţământul profesional tehnic şi cel superior vor avea posibilitatea să susţină examenele cu prezenţa fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.
Similare
RECOMANDĂRI