Ministerul Sănătăţii lansează Săptămâna Imunizării. În această perioadă vor fi organizate acţiuni de intensificare a procesului de vaccinare anti COVID-19 în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii lansează Săptămâna Imunizării. În această perioadă vor fi organizate acţiuni de intensificare a procesului de vaccinare anti COVID-19 în R. Moldova

Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF Moldova, Banca Mondială şi alţi parteneri a lansat luni, 25 octombrie, Săptămâna Imunizării, care se va desfăşura până pe 31 octombrie. În această perioadă, vor fi organizate mai multe acţiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 şi de informare a populaţiei despre beneficiile vaccinurilor prezente în Republica Moldova.

Astfel, în mai multe regiuni ale ţării, precum municipiul Chişinău, oraşele Soroca, Căuşeni, Cahul, Teleneşti, Străşeni, Anenii Noi, Glodeni, Hânceşti, Leova, Criuleni, Rezina, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Edineţ, vor fi organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale şi în parcările unor reţele de supermarketuri. Oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Totodată, sunt planificate activităţi cu implicarea Asociaţiei Rezidenţilor şi Studenţilor din cadrul USMF, autorităţilor publice locale, companiilor de telecomunicaţii, mass-mediei, agenţilor economici. Mai mult, în perioada 25-31 octombrie, Centrul Municipal de Vaccinare din Chişinău, str. Petru Rareş 18, va activa în regim extins, în intervalul orelor 8:00 – 20:30.

„Săptămâna Imunizării vine să contureze toate mesajele experţilor în epidemiologie, autorităţilor în sănătate despre importanţa vaccinării pentru a opri pandemia. Îndemnăm toţi cetăţenii, care încă nu au reuşit să o facă, să beneficieze de vaccin. Protejaţi-vă pe Dvs. şi pe cei dragi, puneţi umărul la sporirea nivelului de vaccinare, astfel încât să avem parte de o viaţă sănătoasă, fără COVID-19”, menţionează secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 te protejează de formele grave şi decesul provocat de COVID-19. Contactează medicul de familie sau mergi la orice centru de vaccinare, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Doar împreună putem opri pandemia! De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 853.658 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

Similare
RECOMANDĂRI