Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii propune ca toate cadrele medicale care NU se vor vaccina anti COVID-19, să nu mai beneficieze de sporurile salariale

Ministerul Sănătăţii propune ca toate cadrele medicale care NU se vor vaccina împotriva COVID-19, să nu mai beneficieze de sporurile salariale sau de ajutorul în caz de deces. Proiectul de lege este in dezbatere publică iar Guvernul şi Parlamentul urmează să ia o decizie.

Proiectul propus de Ministerul Sănătăţii prevere modificarea a două articole din Legea 69 din 2020. Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor beneficia de indemnizaţia unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Nici indemnizaţia de o sută de mii de lei nu va mai fi acordată în cazul decesului unui angajat din sănătate infectat cu noul coronavirus, dacă acesta nu era vaccinat.

Consultările publice asupra proiectului se încheie pe 19 septembrie. Directori de spitale susţin că deocamdată nu cunosc noile reglementări şi nu au putut comenta efectul acestor decizii guvernamentale. Ministerul Sănătăţii a cerut şi profesorilor să facă odată la două săptămâni teste anti-covid sau să prezinte certificatul de vaccinare pentru siguranţa elevilor, fapt ce a stârnit un val de proteste pentru că trebuiau făcute din banii lor.
 
Similare
RECOMANDĂRI