Până la 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi achiziţionate de Comisia Europeană de la societatea BioNTech şi Pfizer
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Până la 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi achiziţionate de Comisia Europeană de la societatea BioNTech şi Pfizer

Preşedinta Comisiei Europene, Urusula von der Leyen, a anunţat că va semna în curând un contract cu societatea BioNTech şi Pfizer pentru a achiziţionarea a aproximativ 300 de milioan de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit caleaeuropeana.ro, vaccinul produs de această societate are unul dintre cele mai bune rezultate clinice, cu o eficienţă de 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

„Veşti minunate de la Pfize şi BioNTech cu privire la rezultatul de succes al ultimului studiu clinic pentru vaccinul împotriva COVID-19. Ştiinţa europeană funcţionează. Comisia Europeană va semna cu ei în curând contractul pentru achiziţionarea până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe contul de Twitter.

„Astăzi este o zi mare pentru ştiinţă şi pentru omenire”, a declarat Albert Bourla, preşedintele şi CEO-ul grupului Pfizer, într-un comunicat oficial.

”Am atins acest prag critic în programul nostru de dezvoltare a unui vaccin, într-o perioadă în care omenirea are cea mai mare nevoie de el, cu rate de infectare care stabilesc noi recorduri, cu spitale care se apropie de capacitatea lor maximală şi cu economii care întâmpină mari dificultăţi pentru a se redeschide”, a completat acesta.

Grupul Pfizer şi partenerul său german, compania BioNTech SE, sunt primii producători de medicamente din lume care au prezentat date pozitive furnizate de un studiu clinic realizat pe scară amplă şi care vizează un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI