Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pandemia de COVID-19 impune noi restricţii în marile oraşe europene

E din nou linişte pe străzile din marile oraşe europene. Inchiderea barurilor şi restaurantelor, considerate focare de coronavirus, a anulat viaţa de noapte şi îi sperie pe patroni şi angajaţi care se tem pentru viitorul lor.

PARIS, FRANŢA
Aceste imagini surprinse acum 2 zile sunt deja o amintire in capitala Frantei. Timp de o luna s-au impus restrictii de circulatie pe timpul noptii si toate barurile si restaurantele s-au inchis. Franta a raportat un nou record de peste 32 de mii de infectari in 24 de ore.

Restrictiile de ciruculatie sunt valabile si in alte mari orase, inclusiv Marsilia, Lyon sua Toulouse si afecteaza peste 20 de milioane de francezi.

LONDRA, ANGLIA
Si capitala Regatului Unit a fost in acest sfarsit de saptamana linistita dupa ce s-au impus masuri care sa limiteze socializarea inclusiv inchiderea localurilor la 10 seara cel mai tarziu. Nordul Angliei este vizat de restrictii si mai dure care impun inchiderea totala a barurilor si puburilor care nu servesc mancare, in timp ce restaurantele pot sa faca doar livrari.

BERLIN, GERMANIA
La Berlin viata de noapte si-a reintrat in drepturi dupa ce autoritatile au impus inchiderea barurilor la 11 seara. A fost prima oara dupa 70 de ani cand capitala germana se inchide pe itmpul noptii, o masura care a rezistat insa doar 2 zile.

Decizia instantei a venit dupa o plangere depusa de patronii a 11 baruri berlineze care citau studii oficiale in care se arata ca HORECA nu este un mediu responsabil pentru aparitia focarelor de coronavirus. si in alte landuri judecatorii au anulat ordinele care interziceau functionarea hotelurilor. Cancelarul Merkel mizeaza acum pe responsabilitate individuala si a transmis un mesaj germanilor.

De maine si in Belgia se inchid timp de o luna toate barurile si restaurantele din tara, in timp ce in Olanda inca de miercuri, 14 octombrie, nu mai functioneaza decat cele care fac livrari. 
Similare
RECOMANDĂRI