Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noile restricţii care vor intra în vigoare în România, în lupta împotriva COVID-19
Vizualizari:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noile restricţii care vor intra în vigoare în România, în lupta împotriva COVID-19

Klaus Iohannis a anunţat joi seară noi măsuri restrictive care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare.

Preşedintele a anunţat că circulaţia pe timpul nopţii va fi interzisă, măştile vor fi obligatorii peste tot, în toată ţara, târgurile şi pieţele vor fi închise, iar şcolile vor trece toate în online, iar premierul Ludovic Orban a spus că măsurile vor intra în vigoare de luni, informează Digi24.

“Trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile trebuie interzise, târgurile şi pieţele închise, portul măştii trebuie să fie obligatoriu peste tot în ţară”, a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern pe care o prezidează. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut şi astăzi prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei”, a spus Klaus Iohannis.

Măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţe şi mai apoi aprobate în şedinţa de guvern.

România a înregistrat joi cel mai mare număr zilnic de cazuri noi COVID-19. 

9.714 cazuri noi de COVID au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 37.742 de teste efectuate. Alte 121 de decese au fost raportate, iar 1014 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă.

Similare
RECOMANDĂRI