Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău a cumpărat peste doua mii de teste rapide anti COVID-19 pentru profesori

Primăria Chişinău a cumpărat peste doua mii de teste rapide pentru angajaţii nevaccinaţi din instituţiile de învăţământ. Fiecare şcoală va primi câte o sută de doze pentru testarea personalului. Autorităţile spun că rata de vaccinare în rândul profesorilor din Chisinău este de 94%, cea mai mare din Republica Moldova.

În urma licitaţiei organizate săptămâna trecută, primăria Chisinău a cumpărăt 2318 teste rapide. Alte 800 de teste au fost donate de un O.N.G.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Un test rapid a fost achiziţionat de municipalitate cu 93 de lei, în contract cu valoare mica, faţă de 200 de lei, 300 şi mai mult în reţea instituţilor medicale publice. Vor repartiza o sută de doze de teste pentru fiecare şcoală din municipiul şi în caz de necesitate, să poată să se testeze.”

Din cei peste şapte mii de profesori din şcolile Chişinăului, 94 la sută sunt vaccinaţi cu prima doză. Autorităţile au anunţat că in 104 din cele 131 de şcoli se fac lecţii cu prezenţa fizică, iar în alte 28 se combină studiile on-line cu cele normale.

ANDREI PAVALOI, şef Direcţia Educaţie, Chişinău: „Dacă în clasă avem 30 de elevi, 5, 6 odată în săptămâna sunt la distanţa. Fiecare elev conform garficului un anumite zile pe lună învaţă la distanţă.”

Municipiul Chişinău rămâne sub cod roşu de alertă epidemiologică. Numărul bolnavilor este în creştere şi numai la Centrul Covid de la MoldExpo sunt internati 284 de pacienti dintre care 23 sunt conectataţi la aparatele de respiraţie artificială.
Similare
RECOMANDĂRI