Record de decese din cauza COVID-19 în Rusia. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Record de decese din cauza COVID-19 în Rusia. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Rusia a raportat marţi 973 decese asociate coronavirusului, cel mai sumbru bilanţ zilnic al deceselor de la începutul pandemiei, informează Reuters.

De asemenea, Rusia a înregistrat 28.190 de noi cazuri de infectare în 24 de ore, a declarat grupul operativ guvernamental pentru coronavirus. Acest număr este unul dintre cele mai mari bilanţuri zilnice din lume, transmite The Moscow Times.

Rusia a raportat cifre record privind numărul de decese cauzate de Covid-19 în 10 din ultimele 14 zile, în contextul în care aln patrulea val de SARS-CoV-2 se răspândeşte rapid în ţară.

Bilanţul oficial total este de 218.345 de decese – cele mai multe din Europa – în vreme ce o analiză a Moscow Times arată că numărul total al morţilor se ridică de fapt la cel puţin 660.000.

Conform unor surse guvernamentale citate de publicaţia rusă, presa de stat a raportat că cel puţin 72 de regiuni din cele 85 ale statului au introdus fie vaccinarea obligatorie, fie plănuiesc să facă acest lucru pentru anumite categorii din populaţie, precum cei care lucrează în sectorul public, vânzări şi sectorul ospitalităţii.

Doar 31% din populaţia Rusiei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirus, iar sondajele de opinie arată că mai mult din jumătatea ţării nu plănuieşte să se vaccineze. Uni oficiali chiar au propus să amendeze ruşii care refuză să fie vaccinaţi – opţiune pe care Kremlinul nu o lua în considerare luni.

Similare
RECOMANDĂRI