Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Republica Moldova va cumpără 600 de mii de teste pentru depistarea noului coronavirus

Republica Moldova va cumpără 600 de mii de teste pentru depistarea noului coronavirus. Jumătate dintre acestea vor fi teste rapide. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Tatiana Zatîc, în timpul primei şedinţe de Guvern, după demisia premierului Ion Chicu şi a trei miniştri.

TATIANA ZATÎC, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii: "Avem în stoc, la moment, 140 de mii de teste. Suntem în proces de procurare şi urmează săptămâna viitoare să fie deschisă licitaţia, pentru testele rapide în număr de 300 de mii. Şi este planificat procurări, a încă 300 de mii de teste pentru metoda clasică".

Potrivit autorităţilor, în ultima săptămână, numărul îmbolnăvirilor de Covid a scăzut cu 8 la sută. Totuşi, populaţia este îndemnată să respecte în continuare măsurile sanitare. Tot la şedinţa de astăzi a guvernului, ministrul interimar al Agriculturii, Ion Perju, a anunţat că s-a infectat cu Covid-19. El participat la şedinţă prin videoconferinţă, a precizat că se simte bine şi că speră să revină la birou săptămâna viitoare. De la începutul pandemiei, mai mulţi miniştri, din Guvernul Chicu, s-au infectat cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI