România continuă pe panta descendentă COVID-19. Se pune problema de a intra într-o fază de relaxare
Vizualizari:

România continuă pe panta descendentă COVID-19. Se pune problema de a intra într-o fază de relaxare

Numărul de infectări cu coronavirus în România este mai mic decât aşteptările, motiv pentru care o continuare a relaxării măsurilor epidemiologice este posibilă, a declarat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

"Ne aflam pe o panta descendenta a fenomenului epidemic cu coronavirus. Numarul e in scadere, pare ca se mentine acest trend in ultimele zile. Numarul de pacienti care au accesat UPU si care se gasesc in sectiile de Terapie Intensiva este in scadere. Avem sub 200 de cazuri, de la o valoare de peste 250, saptamana trecuta. E multumitor, asta ne pune problema posibilitatii de a relaxa in continuare masurile de preventie", a spus Horatiu Moldovan, marti seara, in emisiunea "Legile puterii", scrie stiripesurse.ro.

Totodata, Moldovan a declarat ca numarul de cazuri de infectate relativ mic a facut ca spitalele sa fie functionale, in toata aceasta perioada, si sa existe permanent disponibilitate de paturi in unitatile medicale pentru ingrijirea pacientilor COVID-19.

"Masurile au fost eficiene, populatia a inteles sa le aplice, suntem intr-o situatie acceptabila, cand ne punem problema de a intra intr-o faza de relaxare", a mai spus Moldovan.

Similare
RECOMANDĂRI