Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România, în alertă după descoperirea noii variante de SARS COV 2

Şi România este în alertă după descoperirea noii variante de SARS COV 2. Medicii sunt convinşi că, în cel mult două săptămâni, tulpina super-mutantă va ajunge şi în România. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că discută cu toţi cei implicaţi în gestionarea pandemiei despre noile riscuri şi despre măsurile care se impun.

Medicii infectionisti romani au intrat in alerta odata cu descoperirea variantei OMICRON a noului coronavirus.

ADRIAN MARINESCU medic infecţionist: „Proteina spike e cea prin care virusul pătrunde în celulă. În momentul în care sunt mutaţii la nivelul proteinei spike ne aşteptăm să avem o eficienţă categoric mai scăzută pentru vaccin, cel puţin pentru vaccinurile pe care le avem, că ştiţi, cât de curând vom avea şi alte vaccinuri care nu vor mai fi influenţate de aceste mutaţii. Dacă vom ajunge să avem un virus care să fie şi uşor transmisibil şi agresiv, atunci într-adevăr va fi o mare problemă”.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat pe facebook ca Guvernul a luat nota de recomandarile Comsiei Europene si ale OMS. Si dupa consultari cu toti factorii decizionali vor fi anuntate masurile de prevenire a raspandirii variantei sud-africane a SARS-COV

LUCIAN BODE ministrul Afacerilor Interne: „Eu cred ca România va introduce in zona rosie automat aceste tari. Chiar daca sunt vaccinati”.


Potrivit specialistilor in boli infectioase, cand o tulpina ajunge sa fie ingrijoratoare, toate tarile incep sa monitorizeze strict noile imbolnaviri, fac secventieri si cauta aceste mutatii pentru a lua masuri in consecinta.
Similare
RECOMANDĂRI