România va beneficia de peste 25.000 de doze de Remdesivir. Primele ajung în 7 august
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

România va beneficia de peste 25.000 de doze de Remdesivir. Primele ajung în 7 august

România va beneficia de peste 25.000 de flacoane de Veklury, cunoscutul Remdesivir, care va ajunge în ţara noastră în trei tranşe. Primele, care sunt pentru 1.200 de pacienţi, vin săptămâna aceasta, în 7 august. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania, potrivit Mediafax.

României îi sunt alocate 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în trei tranşe, pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanţat şi semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în data de 7 august 2020, ţării noastre îi vor fi repartizate 6.026 flacoane Remdesivir.

Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienţi eligibili, deoarece sunt necesare cinci flacoane/pacient.

„Repartiţia realizată de reprezentanţii Comisiei Europene ţine cont de numărul cazurilor la 14 zile şi, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienţi eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienţi eligibili”, arată MS.

Ultimele două tranşe vor fi evaluate în funcţie de evoluţia epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităţilor se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unităţile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, în funcţie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziţia statelor membre şi a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea şi cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeană va finanţa contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienţi din spaţiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI