Rusia vrea să autorizeze vaccinul Sputnik în UE. Care este răspunsul Agenţiei Europeane a Medicamentului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Rusia vrea să autorizeze vaccinul Sputnik în UE. Care este răspunsul Agenţiei Europeane a Medicamentului

Rusia a solicitat autorizarea vaccinului Sputnik V împotriva COVID în UE, a anunţat fondul suveran rus de investiţii, care a participat la dezvoltarea serului. Agenţia Europeană a Medicamentului a spus că va comunica mai multe când va începe verificarea vacinului.

Potrivit Digi24.ro, fondul suveran rus de investiţii a anunţat într-un comunicat că a „depus înregistrarea şi se aşteaptă ca prima revizuire a documentelor trimise să aibă loc în februarie”. Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiţii a declarat că această cerere a fost depusă marţi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Documentele necesare, cum ar fi rezultatele intermediare din studiile clinice în fază 3, vor fi trimise şi revizuite pe măsură ce apar. „Pe baza seriei de analize, EMA va decide asupra autorizării vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană”, specifică fondul.

„La sfârşitul lunii octombrie, am început procesul de autorizare a vaccinului în Europa. Este un proces la scară largă, al cărui obiectiv este obţinerea permisiunii de utilizare a vaccinului în UE”, a adăugat purtătorul de cuvânt al fondului suveran de investiţii, adăugând că „înregistrarea este un pas important”.

La rândul său, EMA a indicat într-o declaraţie pentru AFP că „va comunica atunci când începe o procedură de examinare continuă”. 

Numit „Sputnik V” ca un omagiu pentru primul satelit lansat de URSS în 1957, vaccinul rus împotriva coronavirusului a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internaţional în faţa unui anunţ considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice. (faza 3) şi publicarea rezultatelor ştiinţifice.

Similare
RECOMANDĂRI