Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tot mai multe focare de COVID 19 în universităţile din Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează din nou că tinerii au fost un factor cheie pentru răspândirea continuă a coronavirusului în ultimele săptămâni, în special în Europa. O dovada e chiar faptul că apar tot mai multe focare în universităţi şi, în majoritatea cazurilor, contaminarea pleacă de la organizarea unor petreceri la care se încalcă orice măsura de protecţie impusa de autorităţi.

Celebra scoala hoteliera din Lausanne, in Elvetia, considerata de specialisti drept cea mai buna din lume pentru formarea de manageri si angajati in industria ospitalitatii, si-a inchis portile. 2.500 de studenti sunt plasati in carantina dupa aparitia a 11 cazuri de contaminare, in urma unor petreceri care au avut loc in afara campusului.

„Am declanşat o anchetă disciplinară, pentru că suntem ferm împotriva organizarii unor asemenea petreceri”, a spus INES BLAL, director al Şcolii hoteliere.

Se vor face doar cursuri online - a decis conducerea - desi toata lumea e constienta ca doar teoria nu e suficienta pentru a ajunge in top, in domeniul hotelier.

„Dacă mă afectează? Da, pentru că are impact asupra activităţii mele. Dar ne ţinem cumpătul şi continuăm cum putem”, a spus JADON KEISER, student la Şcoala hotelieră.

Peste 500 de studenti de la Universitatea Glasgow, din Scotia, au fost nevoiti sa se autoizoleze in campus dupa ce s-au descoperit acolo peste 120 de cazuri de contaminare cu covid. Dar in realitate sunt mult mai multe - spun autoritatile, care tocmai au instalat in campus un laborator mobil de testare. Focarul a aparut ca la Luasanne, tot dupa cateva petreceri organizate cu bucuria revederii, la inceput de an universitar.

„Toţi colegii din jurul meu, din camerele învecinate, au fost testaţi pozitiv”, a spus HARRIET SWEATMAN, studentă.

„O mulţime de oameni se adună la petreceri şi cred că pur şi simplu nu îşi dau seama ce se poate întâmpla, până nu sunt afectaţi”, a precizat BEN COCHRAN, student.

Lausanne si Glasgow nu sunt cazuri singulate. Ultimele statistici din Franţa arată că 22% din focarele active sunt in universităţi. Iar in Statele Unite, sunt deasemenea o multime de situatii de contaminare in institutiile de invatamant superior.
Similare
RECOMANDĂRI