ULTIMA ORĂ. CNESP a declarat stare de urgenţă în sănătate publică. Care sunt noile reguli de participare la evenimente
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. CNESP a declarat stare de urgenţă în sănătate publică. Care sunt noile reguli de participare la evenimente

Începând cu 11 septembrie, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă în sănătate publică. Persoanele după 18 ani vor avea acces la spectacole sau în spaţii închise prin intermediul unu certificat de vaccinare sau prezentarea unui test negativ PCR sau antigen. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco. Decizia a fost luată după şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică.

„CNESP a luat decizia de a decreta stare de urgenţă în sănătate publică de la 10 septembrie până la 30 octombrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Această decizie a fost luată în baza notei informative prezentate de către Agenţia Naţională de Sănătate Publică (ANSA) care a făcut o analiză a situaţiei epidemiologice în R. Moldova”, a precizat ministrul Sănătăţii.

„A crescut numărul de cazuri noi, avem multe raioane cu o creştere bruscă a incidenţei. În legătură cu aceasta, CNESP declară stare de urgenţă în sănătate publică la nivel naţional începând cu 10 septembrie până la 30 octombrie 2021. Începând cu 11 septembrie, persoanele cu vârsta de 18 ani şi mai mult, vor avea acces la evenimentele desfăşurate în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri şi deasemnea la evenimentele în spaţii închise precum cluburile de noapte, teatrele, cinematografele, sălile de concerte şi alte evenimente în baza următoarelor: 
1. va fi solicitat ceritifcatul de vaccinare împotriva SarsCov2 cu schema completă de vaccinare;
2. în baza unui test negativ PCR sau antigen cu o valabilitate nu mai mare de 72 de ore;
3. sau prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COIVD-19 în perioada cuprinsă între a 15 zi a 180 zi sau a unui act confirmativ a prezenţei anticorpilor”, a mai precizat Ala Nemerenco. 

Amintim că, potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătăţii, peste 20 de raioane din Republica Moldova se află sub Cod Roşu de alertă epidemiologică COVID-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 790 de cazuri noi de coronavirus.

 

Similare
RECOMANDĂRI