Un nou ajutor pentru Poliţia de Frontieră în lupta cu Covid-19 din partea OIM Moldova. Un lot de 16 750 măşti de unică folosinţă au fost donate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un nou ajutor pentru Poliţia de Frontieră în lupta cu Covid-19 din partea OIM Moldova. Un lot de 16 750 măşti de unică folosinţă au fost donate

Un lot de 16 750 măşti de unică folosinţă au fost donate Poliţiei de Frontieră de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, în cadrul Proiectului „Consolidarea răspunsului naţional al Republicii Moldova la criza COVID-19”.

Totodată, OIM Moldova a oferit asistenţă în testarea clinică pentru a opri răspândirea infecţiei prin rândul migranţilor, al solicitanţilor de azil şi al refugiaţilor, inclusiv al poliţiştilor de frontieră din prima linie. În acest sens, peste 200 de cazuri suspecte (50 de migranţi, 50 de solicitanţi de azil, 50 de refugiaţi şi 50 de angajaţi ai Poliţiei de Frontieră) au fost direcţionaţi pentru testarea COVID-19.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în cadrul Proiectului „Consolidarea răspunsului naţional al Republicii Moldova la criza COVID-19”, Poliţia de Frontieră a beneficiat de termoscanere, produse de igienă şi aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alţi 30 mii de dolari au fost redirecţionaţi pentru susţinerea dezvoltării, actualizării şi diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaţionale pentru poliţiştii de frontieră, aflaţi în prima linie, fiind elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare.
Similare
RECOMANDĂRI