Un nou lot de 100 mii de teste pentru depistarea COVID-19 va fi achiziţionat în scurt timp de R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un nou lot de 100 mii de teste pentru depistarea COVID-19 va fi achiziţionat în scurt timp de R. Moldova

Autorităţile au luat decizia de achiziţiona cu suportul Băncii Mondiale 100 mii de teste pentru depistarea COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un interviu acordat pentru Moldpres.

În prezent, în rezervele Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică sunt încă peste 70 mii de teste, însă împreună cu specialiştii se discută şi despre procurarea altor loturi.

Şeful de la sănătate a precizat că, la momentul de faţă se desfăşoară şi procesul de achiziţii pentru vaccinul antigripal. „S-au făcut deja achiziţii prin intermediul UNICEF şi vom primi şi o donaţie din partea SUA. De asemenea, suntem în proces de achiziţie centralizată a 100 mii de doze de vaccin, care va fi repartizat conform graficelor tradiţionale”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că R. Moldova a transmis recent o solicitare către Alianţa Globală pentru vaccinuri în care a cerut ca în cazul în care va fi elaborat un vaccin anti COVID-19, acceptat de OMS, să ne includă în lista de aşteptare pentru a fi asiguraţi ca stat cu acest panaceu.

Similare
RECOMANDĂRI