VIDEO. 45 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate până acum în lume
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. 45 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate până acum în lume

Vaccinul rămâne singura cale de a evada din coşmarul COVID. 45 de milioane de doze au fost administrate până acum în 60 de ţări din întreaga lume. Ritmul creşte de la o zi la alta şi, oricare ar fi problemele apărute, nu sting speranţa că se va atinge cât mai curând imunitatea în masă, atât de mult aşteptată, potrivit stiriletvr.ro.

Ritmul mondial de vaccinare este de aproape 3 milioane de doze pe zi. Israelul rămâne pe primul loc ca număr de seruri administrate, raportat la numărul locuritorilor. 30 la sută din populaţie a primit deja a doua doză de vaccin Pfizer şi un studiu încurajator arată că în acest grup, nivelul anticorpilor înregistrează o creştere uriaşă şi lanţul transmiterii virusului se întrerupe.
 

Creşterea ritmului de vaccinare înseamnă, însă, şi că dozele devin insuficiente - cum se întâmplă în Germania, de exemplu. Există centre unde capacitatea de vaccinare e de 1.500 de persoane pe zi, dar se primesc sub 300 de doze zilnic.

Karl Lauterbach, epidemiolog: "Problema noastră e că avem prea puţine vaccinuri. Şi nu că ar vrea prea puţini oameni să se vaccineze."

Francezii se confruntă cu aceeaşi problemă. În nordul Parisului, sunt centre care primesc doar un sfert din dozele necesare, deşi autorităţile dau asigurări că nu există întreruperi în fluxul de aprovizionare şi orice situaţie neplăcută e repede remediată.

Katy Bontinck, consilier municipal: "Orice amânare în calendarul vaccinării înseamnă pierderea şansei de a proteja o persoană din categoriile de risc."

Spaniolii s-au gândit la un camion sanitar - care circulă acum prin comunităţi rurale din nordul ţării, pentru a le facilita localnicilor din munţi accesul la vaccin. Partea din spate a vehiculului e un adevărat cabinet medical, campania are succes şi se va extinde în curând în întreaga ţară.

Diego Reyero, coordonator de transporturi sanitare: "Nu mai aglomerăm centrele sanitare şi nu afectăm îngrijirile zilnice pentru persoanele cu alte patologii."

Spania tocmai a depăşit pragul psihologic de un milion de persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 15.000 au primit a doua doza.

Similare
RECOMANDĂRI