VIDEO. Pandemia schimbă obiceiurile de zi cu zi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Pandemia schimbă obiceiurile de zi cu zi

Izolarea, munca de acasă şi restricţiile impuse de pandemie provoacă schimbări de comportament. La cumpărături, acasă, prin orele pe care le petrecem în faţa ecranelor, sau prin nevoile emoţionale pe care le avem. Specialiştii au făcut studii şi analize în această perioadă şi atrag agenţia că trebuie să fim foarte atenţi la tot ce ni se întâmplă şi, pe cât posibil, să continuăm să respectăm obiceiurile pe care le aveam, potrivit stiriletvr.ro.

Multora le-au scăzut veniturile în timpul crizei sanitare. Alţii, au biroul în living iar costumul a fost schimbat cu ţinuta de casă.

Mai toată lumea a fost nevoită să renunţe la rutina zilnică în zilele de izolare şi distanţare. Majoritatea românilor şi-au schimbat obiceiurile de consum, casnice, sociale sociale şi trec cu greu prin pandemie.
 

Situaţia inedită, spun specialiştii în resurse umane, le-a schimbat deja comportamentul angajaţilor. Iar asta se vede deja în rezultatele muncii lor de la domiciliu.

Şi pentru că petrecem mai mult timp acasă, şi preferăm confortul, nu mai punem accent pe cosmetice şi îngrijire. Banii se duc pe altfel de produse.

Tot acest comportament, corelat şi cu restricţiile pe care le avem şi perioada de izolare, îndeamnă şi alte probleme.

În Marea Britanie, potrivit unui studiu recent, lucrurile sunt şi mai accentuate, un sfert dintre britanici spun că nu mai fac zilnic duş sau nu mai folosesc deodorant, peste 60 la sută dintre angajaţi spun că au o altă rutină zilnică -bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, iar dacă o fac înseamnă că au vreo întâlnire pe zoom. Iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.

 

Similare
RECOMANDĂRI