VIDEO. Studiu Marea Britanie: Anumite gene predispun la forme grave de COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Studiu Marea Britanie: Anumite gene predispun la forme grave de COVID-19

O echipă de cercetători a descoperit că modificările mai multor gene pot fi asociate formelor foarte grave de COVID. Descoperirea a fost publicată în celebra revista Nature. Rezultatul a fost obţinut după studierea ADN-ului a peste 2200 de pacienţi internaţi în 208 secţii de Terapie Intensivă din Marea Britanie, potrivit stiriletvr.ro.

Cercetătorii au descoperit că în forme grave ale COVID sunt implicate cinci gene care sunt parte din răspunsul imunitar al organismului.

Viorica Rădoi este şef de lucrări la catedra de genetică a facultăţii de medicină Carol Davila şi medic la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Ea a studiat materialele geneticienilor britanici.
 

Aşa se explică de ce, după infectarea cu SARS COV 2, oameni tineri şi fără afecţiuni cronice grave ajung la ATI. Pe termen mediu, rezultatul acestor noi cercetări ar putea mări considerabil şansele pacienţilor cu forme grave de COVID-19.

Cercetări genetice anterioare au arătat că numărul de receptori din mucoasa nazală ne face mai mult sau mai puţin rezistenţi la infecţie. Aşa se explică, de exemplu, de ce într-o familie, în acelaşi spaţiu, unii se infectează cu SARS-CoV-2 şi alţii nu.

 

Similare
RECOMANDĂRI