VIDEO.Varianta britanică a coronavirusului închide şcoală după şcoală în Belgia. În Bulgaria sunt testaţi toţi profesorii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO.Varianta britanică a coronavirusului închide şcoală după şcoală în Belgia. În Bulgaria sunt testaţi toţi profesorii

În şcolile din Belgia au fost depistaţi profesori şi membri ai personalului auxiliar infectaţi cu temuta tulpină. Mai multe şcoli din Europa unde cursurile se reiau în zilele următoare au declanşat ample campanii de testare a tuturor angajaţilor, potrivit stiriletvr.ro.

Colegiul "St. Michel" din Bruxelles s-a închis şi 1.500 de elevi au fost trimişi acasă după ce un profesor a fost depistat pozitiv la tulpina britanică.
 

La o şcoală din Hasselt, Belgia, sala de sport a fost transformată în centru de testare. Peste două mii de elevi, inclusiv cei din clasele care făceau cursuri online, au fost chemaţi la testare.

În Bulgaria sunt testaţi profesorii, dar şi restul personalului din şcoli. Se folosesc teste rapide antigen.

Cam 70% din profesorii bulgari vor să se şi vaccineze. Sunt însă şi cadre didactice care se exprimă vehement împotriva vaccinării.

Guvernul britanic declară că vrea redeschiderea şcolilor cât mai rapid. Dar pentru că numărul de cazuri noi de COVID e extrem de ridicat, nu vrea să avanseze o dată certă pentru reluarea cursurilor.

Similare
RECOMANDĂRI