Voluntarii de la Crucea Roşie au informat cetăţenii din mai multe regiuni ale R. Moldova despre importanţa vaccinării împotriva COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Voluntarii de la Crucea Roşie au informat cetăţenii din mai multe regiuni ale R. Moldova despre importanţa vaccinării împotriva COVID-19

Doar împreună, luptând şi muncind cot la cot, putem informa eficient populaţia despre riscurile provocate de COVID-19. Acest lucru a fost demonstrat în cadrul cooperării cu voluntarii de la Crucea Roşie care au participat activ pentru implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în regiunile Republicii Moldova. 

Mai exact, pe parcursul a câteva luni de activitate, 270 de voluntari au mers din casă în casă, în mai multe sate din Republica Moldova, şi au informat cetăţenii despre importanţa şi beneficiile vaccinării pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2. 

Potrivit raportului prezentat la data de 4 august curent, tinerii au desfăşurat acţiuni de comunicare în raioanele Anenii Noi, Bălţi, Briceni, Edineţ, Criuleni, Orhei, Ungheni. În total, au fost împărţite peste 109.000 de materiale informative, menite să demonteze miturile şi să răspundă la cele mai des întâlnite întrebări legate de COVID-19.  

În acelaşi timp, în urma acţiunilor întreprinse, s-a constatat necesitatea de a continua informarea şi comunicarea cu persoanele din mediul rural, ceea ce reprezintă un obiectiv prioritar pentru Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. 

Acţiunea a fost realizată în contextul Campaniei de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, desfăşurată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF Moldova.

Precizăm că, la 4 august a fost lansată campania „Vaccinează-te, pentru ca viaţa să revină la normal!”. În cadrul campaniei, echipe mobile de specialişti în sănătate publică şi comunicare vor vizita timp de câteva luni localităţi din 24 de raioane ale Republicii Moldova, în special satele în care se atestă o rată joasă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Experţii, care se vor deplasa din sat în sat, într-un mijloc de transport inscripţionat cu însemnele campaniei, numit „Autocarul Sănătăţii”, vor discuta cu cetăţenii despre importanţa şi beneficiile vaccinării. Totodată, vor fi organizate cursuri de consolidare a cunoştinţelor şi capacităţilor lucrătorilor de asistenţă medicală primară în ceea ce priveşte comunicarea cu populaţia despre vaccinuri, tehnici de consiliere şi de promovare a vaccinării, în baza ghidurilor internaţionale şi naţionale şi a celor mai bune practici în domeniu. 

În Republica Moldova, campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până în prezent, 1.070.385 de persoane au fost imunizate. 

Similare
RECOMANDĂRI