Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bucuria gurmanzilor: La Chişcăreni a avut loc a opta ediţie a Festivalului Sarmalelor şi Plăcintelor

 Bucate alese, nelipsite de pe masa tradiţională de sărbătoare, au fost din abundenţă la Chişcăreni, Sângerei. Acolo a avut loc cel mai aşteptat eveniment din nordul Republicii Moldova - Festivalul sarmalelor şi plăcintelor. Zeci de oameni s-au înfruptat la festival din deliciile culinare.

Au lăsat alte treburi casnice la o parte, pentru a pregăti o mare masă de sărbătoare. Gospodinele din Chişcăreni au gătit cu mult drag bucate alese, pentru a împlini până şi pofta celor mai pretentioşi gurmanzi.

An de an, festivalul Sarmalelor şi Plăcintelor adună tot mai mulţi vizitatori. La inceput a fost organizat în curtea unui Centru din localitate, dar în acest an a fost aranjat în parcul din Chişcăreni.  
 
"Pentru a păstra tradiţia, pentru a face ca tinerii care manâncă pizza să ştie a coace o plăcintă, sărmăluţe. Sunt bucatele tradiţionale şi trebuie transmise generaţiilor care vin", spune Silvia Ţurcanu, primarul de Chişcăreni.

Voia bună a fost asigurată de ansamblurile folclorice, invitate la eveniment. Festivalul Sarmalelor şi al plăcintelor a ajuns la cea de-a opta ediţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI