Cartea pentru copii „Anotimpuri colorate”, lansată de scriitoarea Emilia Plugaru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cartea pentru copii „Anotimpuri colorate”, lansată de scriitoarea Emilia Plugaru

Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”, semnată de scriitoarea Emilia Plugaru, a fost lansată la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”. Cartea, apărută la sfârşitul lunii iulie curent, conţine douăzeci de poezii grupate după fiecare anotimp, fiind însoţite de peisajele în acuarelă ale pictorului Ion Cârchelan, transmite IPN.

Emilia Plugaru susţine că publicaţia sa a fost scrisă pentru copii, dar ajunge şi la sufletele maturilor. A început să scrie fiind copil, însă nu şi-a dorit să fie scriitoare. Apoi a făcut studii în arhitectură, a lucrat în acest domeniu şi a uitat să mai scrie. A revenit la scris când copiii săi au mai crescut. „Pasiunea a venit din faptul că omul nu pierde niciodată copilul din el. Atunci când eşti mamă redevii copil. Când scrii despre copii uiţi de toate necazurile. De multe ori e o salvare de viaţa plictisitoare”, a spus scriitoarea.

Oaspeţii prezenţi la eveniment au apreciat calitatea poeziilor şi stilul deosebit al ilustraţiilor realizate de acuarelistul Ion Cârchelan. Poetul şi eseistul Ianoş Ţurcanu a afirmat că „Emilia Plugaru este un poet care scrie cum gândeşte, scrie cum respiră”, iar poetul Traian Vasilcău a lăudat poezia care se scrie în Basarabia şi, în special, poezia pentru copii, cu referinţă la opera Emiliei Plugaru.

Poeta Galina Furdui a salutat capacitatea autoarei de a înţelege lumea din jur şi de a o transpune în limba copiilor, totodată menţionând că autoarea pregăteşte o noua carte de poezie pentru maturi.

Cartea este disponibilă la librăriile Cartier, Litera, Făt-Frumos din Chişinău şi în reţeaua de librării Librarius din Republica Moldova.

Emilia Plugaru scrie poezii, poveşti şi povestiri de mai bine de douăzeci de ani. Cartea „Anotimpuri colorate” este a doua carte publicată, autoarea făcându-şi cunoscută opera mai des pe reţelele sociale.
Similare
RECOMANDĂRI