Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul de altădată sau satul basarabean pot fi admirate în culori vii şi emoţionante aşezate cu migală pe şevalet

Chişinăul de altădată sau satul basarabean pot fi admirate în culori vii şi emoţionante aşezate cu migală pe şevalet. Artiştii plastici Antonina şi Vitalie Grişciuc au lansat expoziţia "Ploaia de Petale" în incinta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Evenimentul cultural a dat un nou start activităţilor organizate de instituţie.

Chişinăul vechi, satele basarabene sau anotimpuri în culori - sunt temele principale ale expoziţiei "Ploaia de petale" semnată de artiştii plastici Antonina şi Vitalie Grişciuc. 

VITALIE GRIŞCIUC, artist plastic: "Avem expuse o colectie dedicata parti.. lumii florile. Ulei pe pna si gravura pe hârtie".

ANTONINA GRIŞCIUC, artist plastic: "Eu sunt un om pozitiv.,. si vreau ca lumea sa primeasca anume acest pozitivism... o pandemie a pozitivului, nu a negativului".  

De altfel, această expoziţie vine ca un restart pentru Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, după ce instituţia a fost închisă din cauza pandemiei de coronavirus. 

ELENA PINTILEI, director, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova: "Aceasta expoziţie înfrumuseţează si inobilieaza BNRM cu lucrari de valoare, culori, care cu sigruna, ne influneteaza pentru ca totul va fi bine". 

De mai bine de 25 de ani, artiştii plastici Antonina şi Vitalie Grişciuc participă la expoziţii de artă de grup şi organizează expoziţii personale. Lucrările lor au fost expuse în România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia sau Franţa. Creaţiile celor doi maeştri ai pensulei se regăsesc în colecţii de stat şi particulare din mai multe ţări ale lumii.
 
Similare
RECOMANDĂRI