Colecţia Muzeului Naţional de Artă al Moldovei va fi completată cu 22 de opere de artă plastică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Colecţia Muzeului Naţional de Artă al Moldovei va fi completată cu 22 de opere de artă plastică

Un număr de 22 de opere de artă plastică în valoare de 525 mii de lei vor completa colecţiile Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Acestea au fost selectate de Consiliul de experţi pentru estimarea, omologarea şi achiziţionarea operelor de artă plastică al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite MOLDPRES.

Operele de artă achiziţionate reprezintă lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă realizate de către artişti notorii din Republica Moldova, precum Valentina Rusu-Ciobanu, Elena Bontea, Olga Orlov, Sergiu Cuciuc, Elena Bontea, Dumitru Peicev, Vasile Naşcu, Ion Sfeclă, Nicolae Coţofană, Timotei Bătrânu, Tudor Catarga.

Lucrările au fost achiziţionate în scopul dezvoltării colecţiilor de stat cu opere de artă plastică, dar şi a susţinerii, promovării şi dezvoltării fenomenului artistic din Republica Moldova. 

Colecţia de artă naţională a Muzeului Naţional de Artă al Moldovei numără peste 21 mii de lucrări realizate în diverse genuri, tehnici şi domenii şi reprezintă o sinteză de peste un secol a artei naţionale, reflectând în acelaşi timp principalele tendinţe şi caracteristici ale acesteia. Colecţia a fost completată în anul 2016.

Similare
RECOMANDĂRI